Två flickor - Två mirakel...

Två flickor - Två mirakel...

Moa & Nellie...

...två flickor med hjärtan på rätt plats...

Ödehus

Mars -14Posted by lina Sun, March 23, 2014 23:03:33
Jag och pappa har varit och tittat på ett ödehus som finns inte så långt här i från. Vi hamnade här på en av våra geocaching rundor.

Baksidan av huset och trädgård.. här kan man betona träd i gård :) Huset är ett parhus och har två dörrar på framsidan och höger o vänster sida är identiska på utsidan sett. Vi tittade bara in genom fönster på ena halvan.

Inte många fönsterglas som var hela och för att vara noga så var det inga hela. På framsidan var dom förspikade med träskivor.


Den som bodde här hade öga för det moderna, intensivt röda luckor, dörrar, skåp, lådor och socklar i hela köket. Det hade platsat finns idag.Tapeterna är idag kanske inte så populära men det dröjer säkerligen inte länge förrän dessa sitter på våra väggar igen.

Vi tog bilderna genom fönsterna från utsidan, ville inte klättra in men det var frestande och ta en titt hur det såg ut i resten och på ovanvåningen. Huset ägs dock idag av en gård som inte låg mer än nån hundra meter bort.
Vet inte hur länge det stått tomt heller. Allt jag vet är att farbrorn som bott här hade egen tillverkning av honung som han sålde till närliggande hus och gårdar.


Längs med tomten rinner en bäck med bra flöde på vattnet och ett par meter från husknuten under vägen som går förbi huset fanns en gammal bro. Fotot på bäcken är taget från bron.


Bron är daterad 1938 och är väldigt diskret och syns knappt när man kommer på vägen. Det enda som avslöjar den är räckena som ska stoppa trafik och annat från att trilla ner i bäcken. På andra sidan bron ser man inget av bäcken för där är det åker i samma nivå som bron och där finns inget räcke.
  • Comments(0)//moa.clippern.se/#post680